Verlaten poppenhuis

Miniatuur taartjes maken voor in poppenhuizen van anderen doe ik ondertussen al heel wat jaartjes, maar zélf een poppenhuis maken? Nee, dat was niks voor mij! Die klassieke en typische poppenhuizen zijn verre van mijn ding.

Gelukkig kun overal je genoeg inspiratie opdoen en bedenk je vanzelf wel iets wat wel in je straatje past. Combineer dan 2 hobby’s en je krijgt een oud en verlaten poppenhuis. Dát ging het worden! Het lijkt soms een project waar nooit een eind aan komt, en misschien is dat ook wel zo….

 

Bouwfase

Je opent de doos en ziet hout, veeeeel hout. Het in elkaar zetten kan beginnen! Het plaatje in mijn hoofd was er dan wel, maar welk behangetje precies waar moest komen, dat wist ik totaal nog niet. Ik heb er dan ook voor gekozen om eerst het poppenhuis in elkaar te zetten en met de buitenkant te beginnen en daarna zou de binnenkant vanzelf wel komen. Gelukkig wist ik voor de buitenkant wél precies hoe het moest worden, dus toen het huis eenmaal in elkaar zat kon ik beginnen met de afwerking. Ook poesjes vinden het altijd maar wát interessant wat er allemaal gebeurt, dus die heeft de inspectie alvast op zich genomen!

Ook de kleine details aan de buitenkant mogen natuurlijk niet ontbreken. Dus de kozijntjes wat verweren, een paar planken voor de ramen ‘timmeren’ en hier en daar een plukje mos tussen de dakpannen en vloerdelen. En toen kwam de dag dat ik bedacht dat het “wel leuk” zou zijn om klimop tegen het huis te laten groeien… wat een werk was dat, maar het resultaat mag er dan ook zijn!

Na de buitenkant was de binnenkant aan de beurt, en wat was ik blij toen het zover was. Ik kon ondertussen geen dakpannetje of klimop blaadje meer zien dus het was leuk om met andere dingen verder te kunnen. Nu werd het huis nóg meer een ‘écht’ huis.

De trap in het huis was vanaf het begin een dingetje… standaard zit er bij het huis een rechte, open trap en laat ik dat nou precies niet willen, uiteraard.

Er moest en zou een wenteltrap komen!

 

Op verschillende webwinkels en beurzen gaan zoeken naar een wenteltrap die in mijn (niet hele grote) huis past. Makkelijker gezegd dan gedaan, echt álle wenteltrappen waren veel te groot! Dan toch maar die standaard trap gebruiken? Nee, dat werd hem toch echt niet! Er zit niks anders op dan zelf maar een wenteltrap te maken.

En toen kwam het eind in zicht...

Eindelijk was het zover, misschien wel het allerleukste deel van een poppenhuis maken, INRICHTEN!

Helaas stond er alleen even iets anders op de planning voor de wereld. Winkels sloten hun deuren en beurzen werden afgelast. Dus even geen uitstapjes om meubeltjes en prulletjes te zoeken. Dan maar zelf aan de knutsel. Dingen die ik anders waarschijnlijk kant en klaar had gekocht, ging ik nu zelf maken en wat in eerste instantie ‘uit nood’ werd geboren, bleek leuker dan gedacht.

Na al het geknutsel van meubeltjes en het bij elkaar sprokkelen van prulletjes is het huis voorlopig ‘klaar’. Er zal hier en daar nog wel het één en ander gaan veranderen, maar dat houd je altijd…of het nou een 1:12 huis is of een écht 1:1 huis, het is nooit af!

Woonkamer

Keuken

Slaapkamer

Badkamer

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven